De beroemde Dubai-chocoladereep, die in bepaalde winkels duur wordt verkocht, wordt vaak geassocieerd met luxe. Maar achter zijn uiterlijk is de samenstelling verrassend eenvoudig. Dus waarom zou je hem niet zelf maken, thuis, voor een fractie van de prijs?
Dubai Chocolate is het geesteskind van Sarah Hamouda, oprichter van de Dubaise patisserie Fix Dessert Chocolatier. Het product maakte ongeveer 1 jaar geleden naam dankzij een video die viral ging door een culinaire influencer. De video is meer dan 100 miljoen keer bekeken op sociale netwerken. Sindsdien is het tablet een echt fenomeen geworden, eerst in het land van herkomst en daarna ver daarbuiten dankzij de populariteit op internet.
Als je Dubai bezoekt en jezelf wilt trakteren op deze beroemde chocoladereep, moet je weten dat je op Deliveroo ongeveer €16,93 moet uitgeven voor een reep van 200 g. Bij speciale gelegenheden kan de prijs oplopen tot €20. Dat is een prijs die sommige mensen kan afschrikken... vooral voor een reep chocolade!
Maar wees gewaarschuwd, dit is geen gewone reep. Als je hem openbreekt, ontdek je een overvloedige pistachecrème, gemengd met kadaïf, die fijne draden knapperig gebak die typisch zijn voor originele gebakjes zoals künefe of osmaliyeh. Genoeg om de eetlust op te wekken!
Recept
Ingrediënten
- 200 g melkchocolade
- 30 g witte chocolade
- 100 g Suntat Baked Kadayif
- 100 g Baristella Pistachio
Bereiding
1. Meng in een kom de pistachecrème met de kadaïf
2. Smelt de witte chocolade in de magnetron of bain-marie. Eenmaal glad, giet je het op de bodem van de vorm van je keuze.
3. Herhaal de bewerking met 100 g melkchocolade. Giet die over de witte chocolade. Plaats de vorm vervolgens in de koelkast om uit te harden.
4. Zodra de chocolade hard is, verdeel je de pistache/kadaïfvulling over het hele oppervlak.
5. Smelt de resterende 150 g melkchocolade en giet dit over de pistachecrèmelaag.
6. Zet in de koelkast tot de chocolade hard en knapperig is.
7. Nu hoef je de reep alleen nog maar uit te draaien... en genieten maar!